Wie zijn wij

VeeVolk BV is vanaf juli 2021 opgericht om rundveehouders te ondersteunen met advies en te voorzien van stierensperma. VeeVolk zijn Richard Geerts, An Geerts-Bernaers en Gerbert Engelen. Bij elkaar opgeteld hebben wij 75 jaren ervaring in de fokkerij. Wij zijn letterlijk ‘volk’ wat ‘vee’ ter harte neemt. Met vallen en opstaan, (eigen)wijsheid en gezond (boeren) verstand hebben wij een voor ons heldere en unieke kijk ontwikkeld om veehouders passend en onafhankelijk van dienst te kunnen zijn op het gebied van rundersperma. ‘Eenvoudig is beter’; de slogan van ons bedrijf wil de nadruk leggen op de korte lijnen naar de veehouder toe met degelijke, overtuigde informatie en producten. Onze rode draad is efficiënt en prettig werken met een bereidwilligheid om snel van dienst te zijn. Een deskundig advies, een goede prijs/kwaliteit verhouding en een betrouwbaar contact vormen naar onze mening het fundament van een goede en langdurige samenwerking.

Onze stierenkaart geeft een overzicht en evaluatie weer van de losse onderdelen van wat een stier gemiddeld zou kunnen doen op de gehele populatie. Elk onderdeel heeft zijn eigen functie in de koe. Wij zien een koe als geheel van alle onderdelen die allemaal invloed hebben op elkaars functioneren. Alles in de koe moet in verhouding zijn waardoor de koe op zijn best en voor een lange tijd op hoog niveau kan presteren. De competenties die bepalen of een koe een meerwaarde is voor het bedrijf zijn niet altijd meetbaar. Ook zijn de cijfers onderhevig aan een continue verandering. Een goede koe blijft echter hetzelfde. Een koe aanparen met een juiste stier is de basis voor een zelfredzame en duurzame veestapel.

Wij hebben op onze stierenkaart een ruim en gevarieerd aanbod samengesteld met de nodige spreiding in bloedlijnen en rundveerassen. Onze hoofdleveranciers zijn Veecom BV, K.I. Kampen, Bayern Genetik en Vivax Genetics. Daarnaast doen wij ons uiterste best om ook van andere K.I.’s en spermaverdeel-centra de stier naar keuze te leveren.

 

Stierenkaart veevolk

Wij hebben op onze stierenkaart een ruim en gevarieerd aanbod samengesteld met de nodige spreiding in bloedlijnen en rundveerassen.

Stierenkaart downloaden

Onze gegevens

 • VEEVOLK BV

  Stationlei 34 b101
  2288 Bouwel
  info@veevolk.eu
 • Erkenningsnummer:

  AER/ANT/048112
 • BTW nummer:

  BE 0770.960.948
Afspraak maken