Fred Reinders, eigenaar Vivax Genetics; 'Koeien zoals we ze graag zien. Drie volle zusters met op de foto >100.000 kg melk. Inmiddels hebben ze alle drie >130.000 kg melk gegeven. De koe links is grootmoeder van onze stier Mercure.'

Wie is Vivax?

Vivax Genetics is op 1 november 1998 opgericht door Fred Reinders. Hoofdactiviteit is de handel in sperma van diverse runderrassen. De herkomst van het sperma is hierbij onbelangrijk. Kwaliteit en het toevoegen van meerwaarde aan (een deel van) de rundveepopulatie staat voorop bij de selectie van stieren die in het pakket worden opgenomen.

Wat is Vivax?

Vivax staat voor selectie direct op fokdoel en niet via voorspellingen. We besteden in ons fokprogramma veel aandacht aan hoge levensproducties omdat op die manier op alles gefokt wordt wat belangrijk is voor een koe om probleemloos te functioneren. Tevens is er veel aandacht voor variatie in aAa-codes, met name de combinaties met 1,5 en 6 in de code zijn goed vertegenwoordigd. Door de selectie op hoge levensproducties is de verwantschapsgraad van onze stieren met de populatie vaak lager dan 10% en daarmee outcross.

Waarom Veevolk?

We werken graag samen met Veevolk; liefhebbers met verstand van zaken.

Bekijk de website
Terug naar alle leveranciers

Onze gegevens

 • VEEVOLK BV

  Stationlei 34 b101
  2288 Bouwel
  info@veevolk.eu
 • Erkenningsnummer:

  AER/ANT/048112
 • BTW nummer:

  BE 0770.960.948
Afspraak maken