Blesje 16 is een 50% Fleckvieh, ze heeft ruim 100.000kg melk geproduceerd met 4.48% vet en 3.85% eiwit, LW; 110. 'Blesje is nog nooit ziek geweest, is altijd goed in conditie, heeft een celgetal van 30 en een tussenkalftijd van 353 dagen. Blesje is een voorbeeldkoe voor ons', aldus het team van Bayern Genetik dat extra voor Veevolk ging poseren bij deze schone koe. Foto van links naar rechts; Stef, Arend en Christiaan.

Wie is Bayern Genetik?

Bayern Genetik BeNeLux is een klein team dat zorgt voor de verkoop en distributie van Fleckvieh sperma in Belgie, Nederland, Luxemburg en Denemarken. Daarnaast zijn wij vertegenwoordiger van Superbrown, de exclusieve Brown Swiss k.i.-organisatie in Noord Italië. Hier selecteren wij stieren voor de productie van sterke koeien met voldoende melk, hoge gehalten en A2A2 melk. De dagelijkse leiding is in handen van Arend Zendman en Christiaan van Walderveen.

Wat is Bayern Genetik?

Bayern Genetik is één van de grootste Fleckvieh k.i.-organisaties ter wereld. Wij fokken een moderne dubbeldoelkoe die gaat voor levensduur en de efficiënte productie van melk en vlees. Bayern Genetik is koploper met de ‘van nature hoornloze’ stieren. Door samenwerking met andere organisaties beschikken wij over alle betrouwbaar geteste fokstieren en de hoogste genomische beloftevolle jonge stieren. Fleckvieh is het grootste kruisingsras in Nederland en België.

Waarom Veevolk?

Sinds enige tijd werken we samen met de mensen van Veevolk. Wat ons direct aansprak is hun passie voor koeien. Het zijn praktijkmensen met veel ervaring en geven de boer advies over stieren die op zijn bedrijf passen en waar de boer geld aan kan verdienen. Dergelijke vertegenwoordigers moet je tegenwoordig met een lampje zoeken.

Bekijk de website
Terug naar alle leveranciers

Onze gegevens

 • VEEVOLK BV

  Stationlei 34 b101
  2288 Bouwel
  info@veevolk.eu
 • Erkenningsnummer:

  AER/ANT/048112
 • BTW nummer:

  BE 0770.960.948
Afspraak maken