Dochtertour 2023

Afgelopen jaar zijn we op dochtertour geweest in Italië. Ook hier werd het belang van visuele dochterinspecties maar weer bevestigd, want wederom bleek dat hoge exterieur- cijfers lang niet altijd garant staan voor duurzaamheid en functionaliteit. Ultieme voorbeelden zijn Disclosure en Berico, bewezen levensduurtoppers met modale exterieur- cijfers. Als vaars niet spectaculair, maar ze maken daarna een geweldige ontwikkeling door.

Rally

Hetzelfde geldt voor de dochters van de stier Rally. Hij liet misschien wel de beste groep van de tour zien. De derde- en vierdekalfs dochters hadden zich ontwikkeld tot prachtig uitgezwaarde en balansrijke melkkoeien. De uiers waren erg goed van vorm en uitermate gezond, met lange spenen bovendien. Rally vererft daarnaast geweldige benen en klauwen. Voor wie hoge producties zoekt in combinatie met niet te grote dieren is Rally de aangewezen keuze.

Billund

Van Billund zagen we voor het eerst dochters, en ondanks de beperkte selectieruimte was het niveau verrassend hoog. Billunds zijn koeien naar ons hart; melktypisch, balansrijk en veel kwaliteit. Door de correcte kruisvorm staan de iets kromme benen goed onder het lichaam en worden ze goed gebruikt. Billund dochters zijn ijverige producentes met goed gevormde uiers van prima kwaliteit. Deze stier is breed inzetbaar op basis van afstamming, kwaliteit en het feit dat hij geschikt is voor het gebruik op vaarzen.

Miura

Miura heeft zich andermaal van z’n goede kant laten zien met een groep derdekalfs open gebouwde koeien met droge, harde, iets kromme benen. Ook de uiers hebben zich, ondanks de steeds hogere producties, uitstekend gehouden. Miura brengt, naast ruim voldoende melk, erg hoge gehalten. Uit de praktijk horen we opvallend vaak de opmerking dat deze stier uitermate goed bevrucht. Deze veelzijdige topstier is ruim inzetbaar, zeker op Maik-bloed.

Kubrick

Van Kubrick hebben wij dit jaar tweede- en derdekalfs dochters bekeken. Met Kubrick hebben we een vaarzenstier, die grote en zware koeien maakt met ietwat vlakke maar zeer brede kruizen. De vooruiers zijn wat kort, daarbij hebben ze brede achteruiers met een sterke ophangband. De lange volle spenen zijn mooi centraal geplaatst onder de kwartieren. Dit alles maakt dat de dochters uitermate geschikt zijn om door robots gemolken te worden. Kortom; imponerende, grote, maar toch soepele koeien. Een zeer bruikbare stier op kleine dieren. Kubrick dochters kunnen een hoge productie gemakkelijk aan, waarbij wederom de gehalten opvallend hoog zijn

Terug naar overzicht

Onze gegevens

 • VEEVOLK BV

  Stationlei 34 b101
  2288 Bouwel
  info@veevolk.eu
 • Erkenningsnummer:

  AER/ANT/048112
 • BTW nummer:

  BE 0770.960.948
Afspraak maken